Horeca- en toerismesector in de lift

Horeca- en toerismesector zitten in de lift

Zoek jij een (bij)baan in de horeca? Dat is een goed idee, want de horeca- en toerismesector zitten in de lift. Een belangrijke factor voor deze groei: toeristen. Zowel toeristen uit het buitenland als in eigen land hebben meer geld uitgegeven aan vakanties en uitjes.

De toerismesector wordt steeds belangrijker voor de economie

In 2016 stegen de toeristische bestedingen bijna 4 procent. Ze lagen maar liefst 27 procent hoger dan in 2010. De toerismesector is de afgelopen jaren harder gegroeid dan de economie, waardoor deze sector steeds belangrijker wordt. Zo is het aantal banen in de toerismesector in 2016 naar 641.000 gestegen. Dat staat gelijk aan een stijging van ruim 13.000 banen in één jaar tijd.

Ook de horecasector groeit

Omdat ongeveer driekwart van het werk in de toerismesector bestaat uit banen in de horeca, luchtvaart, reisorganisaties en kunst en cultuur, is ook de horecasector gegroeid. Het arbeidsvolume in de horeca is in 2016 met ruim 4 procent het meest gestegen. Ten opzichte van 2010 is het arbeidsvolume in de horeca zelfs met maar liefst 20 procent toegenomen.

Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek, is de omzet van hotels, restaurants en cafés in het tweede kwartaal van 2017 met bijna 2 procent gestegen ten opzichte van het eerste kwartaal. De omzet van de horeca neemt al ruim vier jaar onafgebroken toe. Ten opzichte van 2016 is de omzet zelfs met 9,1 procent gestegen. Dat is de grootste stijging in twaalf jaar!

Goede tijd voor een (bij)baan in de horeca

Omdat zowel de horeca- als de toerismesector in de lift zitten en beide sectoren de afgelopen jaren een grote groei hebben laten zien, is een (bij)baan in de horeca een super goed idee. Dankzij de toenemende stroom aan toeristen, die overnachten in hotels, dineren in een restaurant, een borrel drinken in een café,… komen er alleen maar meer banen bij in de horecasector. Dus, ben jij op zoek naar een (bij)baan? Solliciteer dan nu direct bij Rent a Butler en maak meteen werk van jouw (bij)baan in de horeca!

Horeca Rotterdam, Onderzoek

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.