Shotjes, weer helemaal populair

Shotjes zijn weer terug van weggeweest

Je hebt ze vast wel eens gedronken en als je in de horeca werkt vast en zeker wel eens gemaakt: shotjes. De laatste jaren wint het shotje steeds meer aan populariteit. Maar hoe creëer je een goed shotje? Wat maakt een shotje origineel en populair? En waar haal je de inspiratie vandaan? Wij zetten een aantal tips voor je op een rijtje.

Hoe creëer je populaire shotjes?

Steeds meer kroegen en cafés hebben tegenwoordig meer dan alleen de standaard shotjes, zoals tequila of de dropshot, op de kaart staan. Zo heeft Bebida’s in Leeuwarden meer dan 150 shotjes en Bar Tender in Rotterdam maar liefst 200 shotjes op de kaart staan. Maar waar moet een goed shotje aan voldoen?

Ten eerste is de smaak natuurlijk heel belangrijk. Maar naast de smaak blijken entertainment, bereidingswijze en creativiteit belangrijke onderdelen te zijn van een goed shotje. Omdat het extra tijd kost om een shotje te maken, is beleving essentieel voor de verkoop van shotjes. Je kunt er maar beter een heuse show van maken. Dat doe je door de shots op een bijzondere manier te presenteren: door de shots te lagen of door bijvoorbeeld een vuurshow weg te geven. Daarnaast draagt ook de naam bij aan de populariteit van het drankje. Laat je creativiteit de vrije loop. Het best verkopende shotje in Bebida’s is bijvoorbeeld ‘Blow Job’, een shotje dat je met de handen op de rug drinkt. In Café Gauwigheid in Harderwijk zijn de shots die verwijzen naar de plaatselijke voetbalclubs dan weer het populairst.

Experimenteren is ook erg belangrijk bij het creëren van een nieuw shotje. Inspiratie kun je bijvoorbeeld opdoen in het buitenland of op social media. Ook kun je natuurlijk bekende smaken proberen na te maken. Zo verkoopt het café Shots Amersfoort bijvoorbeeld de shotjes ‘Strawberry Cheesecake’, ‘Beschuit met muisjes’ of ‘Watermeloen’.

Vlammende shotjes

Azijnshot

In Nederland zijn we er nog niet zo bekend mee maar in de grote steden van Japan schieten ze als paddenstoelen uit de grond: Vinegar Bars. In deze bars worden allerlei soorten azijn geserveerd. Er zijn namelijk veel toepassingen van azijn: je kunt het verwerken in desserts of kleine gerechtjes, maar ook drinken! Je kunt de azijn voor een gezonde boost of voor of na een maaltijd puur drinken als shot, drinken met water en ijs, of mixen in een cocktail. Kampai (proost)!

De cocktailwereld is al redelijk bekend met het gebruik van azijn omdat het, zonder overheersend te zijn, de algehele sensatie van de cocktail versterkt. Drankjes op basis van azijn met toevoegingen zoals kruiden of fruit worden ‘shrubs’ genoemd. Maar naast het gebruik van azijn in cocktails zijn er dus nog veel meer mogelijkheden. Om de Nederlanders kennis te laten maken de vele mogelijkheden van azijn, hield Vanilla Venture van 12 tot 14 september in Amsterdam een pop-up Vinegar Bar.

Werken bij Rent a Butler

Wil jij naast je studie een zakcentje bijverdienen in een uitdagende horeca omgeving? Meld je dan nu aan via Rent a Butler! Via Rent a Butler kun je in verschillende horecagelegenheden werken: van chique sterrenrestaurants tot casual beachclubs en van grote evenementen zoals beurzen en voetbalwedstrijden tot intieme feesten. Je kunt ook zomaar in een hippe cocktailbar terechtkomen. Het maken van mooi gelaagde shotjes of het weggeven van een vuurshow is best lastig. Dat vergt, net als het professioneel mixen en shaken van cocktails, kunde en kennis. Daarom kun je via Rent a Butler een cocktailcursus volgen.

Twijfel niet langer maar meld je meteen HIER aan!

 

Actueel, Trends

Geef een reactie