Rotterdamse studenten ambitieuzer

Rotterdamse studenten zijn ambitieuzer

Studeer jij aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam en ben je bijna afgestudeerd? Dan ben je je waarschijnlijk al een tijdje aan het oriënteren op de arbeidsmarkt. Uit een onderzoek van Magnet.me, de grootste studenten carrièresite van ons land, blijkt dat Rotterdamse studenten veel ambitieuzer en meer met hun carrière bezig zijn dan studenten in andere steden.

Opvallend groot verschil

Uit dit onderzoek blijkt dat studenten van de Erasmus Universiteit zich veel eerder dan andere studenten oriënteren op de arbeidsmarkt; namelijk al ruim een jaar voordat ze hun diploma behalen. Dat is een opvallend groot verschil met andere universiteiten. Zo kijken studenten van de Vrije Universiteit van Amsterdam, die onderaan de lijst staan, pas 4 maanden voor hun afstuderen naar hun mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Maar hoe komt het dat het verschil zo groot is? Het zou goed kunnen dat dat te maken heeft met het feit dat het ondernemerschap aan de Erasmus Universiteit erg gestimuleerd wordt. Ook zijn de banden met het bedrijfsleven erg nadrukkelijk aanwezig. Dat is ook wel logisch, omdat de Rotterdamse universiteit vooral gericht is op studies zoals economie, recht en bedrijfskunde. Juist voor dit soort studies is het heel belangrijk om je goed te oriënteren op de arbeidsmarkt.

Werken tijdens je studie

Het is tijdens je studie al belangrijk om je voor te bereiden op je verdere carrière. Een bijbaantje in de horeca kan een zet in de goede richting zijn. Waarom? Je toont allereerst al jouw werklust aan. Bovendien leer je tijdens je bijbaantje allerlei verschillende vaardigheden die bij toekomstige werknemers erg gewild zijn. Bovendien staat een bijbaan in de horeca ontzettend goed op je cv! Lijkt het je wel wat? Meld je dan nu aan bij Rent a Butler. De Rotterdamse horeca staat te springen om enthousiaste, ambitieuze studenten die graag een centje willen bijverdienen.

 

Actueel, Carrière, Onderzoek

Geef een reactie