Voorkom hoge studieschuld en neem een bijbaan

Voorkom een hoge studieschuld: neem een bijbaan

Steeds meer studenten krijgen er na hun afstuderen mee te maken: een studieschuld die zo hoog is dat ze er slapeloze nachten van krijgen. Begin dit jaar bleek uit cijfers die dagblad Trouw publiceerde, dat inmiddels bijna honderdduizend oud- studenten hun lening niet helemaal terug kunnen betalen. Hun inkomen is te laag om de maandelijkse aflossing op te brengen. Voorkom een hoge studieschuld en neem alvast een bijbaan: bij Rent a Butler bijvoorbeeld!

Druk druk druk

Steeds vaker hoor je dat studenten de druk hoog vinden oplopen. Uit recent onderzoek van Jolien Dopmeijer onder ruim 1.800 studenten op Hogeschool Windesheim blijkt bijvoorbeeld dat 62 procent van de studenten vaak tot erg vaak prestatiedruk in hun dagelijkse leven ervaren. Nog eens 59 procent van de bevraagde studenten zegt dat ze steeds hogere eisen aan zichzelf stellen. Een ander onderzoek van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) wijst ook in de richting van een hoge(re) prestatiedruk bij studenten en waarschuwt voor een verhoogde kans op een burn-out.

Natuurlijk: studeren vraagt een hoop van je. Tegenwoordig ben je er niet met alleen een diploma: je moet daarnaast tijdens je opleiding al ervaring hebben opgedaan in je werkveld. Veel studenten nemen daarom zitting in een bestuur of doen vrijwilligerswerk. Al met al vergt het allemaal een behoorlijk organisatievermogen. En daarbij zou je dan nog een bijbaan moeten nemen? Waarom eigenlijk?

Een bijbaan in de horeca vormt je

Als je gaat werken in de horeca, ontwikkel je een aantal vaardigheden die je in je latere loopbaan goed van pas komen. Eén van de belangrijkste is: het deel uitmaken van een team. Goed kunnen samenwerken met anderen is in de horeca een absolute ‘must’. Ook geeft het een stimulans aan je creatieve vermogen: je leert om te gaan met onverwachte situaties. In de horeca leer je bepaalde zaken heel snel, zoals je dat nergens anders kan. Het vormt je op een bepaalde manier. Veel succesvolle mensen die ooit een bijbaan in de horeca hadden, koesteren dan ook die specifieke werkervaring.   

Voorkom een hoge studieschuld: ga al werken

Oké, zul je denken, maar waar haal ik de tijd vandaan? Misschien is het handig opnieuw naar je agenda te kijken en prioriteiten te stellen. Een bijbaan is sowieso financieel heel prettig, ook later kun je veel profijt hebben van het feit dat je tijdens het studeren geen al te hoge studieschuld hebt opgebouwd. Als je minder hoeft te lenen, wordt het aflossen immers ook minder belastend.

Heb je toch tijd gevonden en lijkt het je leuk om bij ons te komen werken? Bedenk dan dat we bij Rent a Butler flexibel zijn. Er zijn dus altijd mogelijkheden om jouw agenda aan die van ons aan te passen!

Actueel, Financieel, Onderzoek

Geef een reactie