Actuele tips voor horecaondernemers

Actuele tips voor horecaondernemers

Als horecaondernemer ben je van alle markten thuis. Van de hectiek die bij het vak hoort, leef jij op. Als een spin in het web houd je alle lijntjes in je bedrijf nauwlettend in de gaten. Met tevredenheid bekijk je je zaak als alles gesmeerd gaat. Maar als ondernemer wil je toch altijd meer: zelfs als alles op rolletjes loopt. Daarom hierbij een aantal actuele tips voor horecaondernemers om meer succes te genereren.

Duurzaamheid, geen hype maar noodzaak

In de eerste plaats: neem duurzaamheid serieus. Het is al lang geen hype meer, maar een noodzaak. Je kunt je er bijvoorbeeld door onderscheiden. Duurzaamheid is op veel manieren in te vullen. Je kunt een doggybag uitdelen om te voorkomen dat voedsel wordt weggegooid, maar ook beter kijken naar afvalscheiding. Duurzaamheid gaat steeds meer leven in alle lagen van de maatschappij. Verdiep je er dus in en kijk waar voor jouw horecaonderneming kansen liggen.

Kosten besparen

Als je met duurzaamheid aan de slag gaat, kan dat ook nog eens fikse kostenverlaging met zich meebrengen. Op die manier sla je twee vliegen in één klap. Kijk bijvoorbeeld eens extra naar de manier waarop je inkoopt: waar kun je op besparen? Ook een scherpe blik op je menukaart kan helpen. Analyseer dan welke gerechten relatief het meeste opbrengen. Doe daar je voordeel mee en ontwikkel eventueel nieuwe. Eens in de week zelf je administratie controleren is ook aan te raden. Je houdt dan echt voeling met wat erin komt en wat eruit gaat.

Tips voor horecaondernemers: personeel en inzet

Eén van de belangrijkste tips is: huur arbeidskrachten in die jouw bedrijf een toegevoegde waarde geven. Personeel is het ultieme visitekaartje voor je zaak. Rent a Butler heeft veel ervaring met het uitlenen van flexibele, goed opgeleide krachten die jouw bedrijf een ‘boost’ kunnen geven. Wij werken met gedreven medewerkers die zich volop inzetten om jouw zaak op de kaart te zetten. Daarom kunnen wij ons verheugen in het feit dat we onder meer toonaangevende horecabedrijven als Las Palmas, Hotel New York, het Bilderberg, The Harbour Club en golfclub The Dutch als klant hebben!

Actueel, Duurzaamheid, Ondernemen, Trends

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.