Wanted: personeel voor Rotterdamse horeca

De Rotterdamse horeca doet het erg goed: de terrassen zitten vol en er is in Rotterdam geen gebrek aan leuke, hippe nieuwe restaurants, hotels en barretjes. Het is echter moeilijk om voldoende personeel te vinden. Er is vooral grote vraag naar extra personeel voor de keuken en in de bediening, weet het AD.

Rotterdamse horeca kent groot personeelstekort

Volgens Marco Bunk, woordvoerder van de Rotterdamse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland, is er in Rotterdam vooral een tekort aan keukenpersoneel. “Er komen te weinig vakmensen van de opleiding. De crisis zou leerlingen hebben afgeschrikt. We moeten weer laten zien waarom we aantrekkelijk zijn voor vakidioten”. Obers zijn volgens Bunk makkelijker te vinden, omdat veel studenten dit als een bijbaan doen. “Ja, je verdient bij een callcenter misschien meer, maar de horeca is flexibel en je leert veel”.

Rent A Butler

In de praktijk blijkt dat veel horecazaken ook wanhopig op zoek zijn naar obers. De vele briefjes ‘personeel gezocht’ op de ramen en internetadvertenties zijn daar getuige van. Het AD laat ook Manfred Vermunt, directeur van Rent a Butler aan het woord. Hij krijgt af en toe midden in de nacht berichtjes of hij voor de volgende ochtend nog een ober heeft. “Dat lukt tot nu toe altijd; maar ook wij zouden graag meer mensen hebben”, aldus Vermunt.

Zie je zelf ook een leuke, flexibele bijbaan in de Rotterdamse horeca zitten? Wil je graag wat bijverdienen? Ben je een people-person en is werken in de hospitalitybranche echt iets voor jou? Sluit je aan bij de ruim 350 studenten die dit Rotterdamse horecauitzendbureau aan het werk zet op events, internationale beurzen, festivals, voetbalwedstrijden enz.!

Schrijf je hier direct in of bekijk onze vacatures!

 

Actueel, Horeca Rotterdam, Vacatures

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.