Bijbaan in horeca via Rent a Butler

Een bijbaan in de horeca komt later goed van pas

Zit jij eraan te denken om naast je studie een bijbaan te nemen in de horeca, maar twijfel je of je daar wel iets aan hebt en of dat wel goed staat op je cv? Twijfel dan niet langer, want in de horeca ontwikkel je verschillende vaardigheden die bij toekomstige werkgevers erg gewild zijn.

Samenwerken

Goed kunnen samenwerken is een belangrijke vaardigheid die je moet hebben voor een baan in de toekomst. Doordat het online samenwerken, met mensen wereldwijd, in de toekomst aan belang wint, zal de rol als leider drastisch veranderen. Leiderschap draait meer en meer om invloed dan om autoriteit. Binnen teams is er continu sprake van sociale beïnvloeding; doelbewust maar vaak ook onbewust en ongemerkt. Met een bijbaan in de horeca leer je een teamspeler te zijn. Je werkt samen met collega’s en werkgever en leert omgaan met mensen met diverse achtergrond.

Flexibiliteit

Als je in de horeca werkt, heb je vaak te maken met een flexibel rooster. In de avonduren of het weekend werken is voor jou geen probleem. Is het een keer super druk in het restaurant? Ook geen probleem: jij springt wel even bij. Die flexibiliteit zul je ook in je toekomstige carrière goed kunnen gebruiken. Door de impact van technologie is het ontzettend belangrijk om snel en efficiënt te reageren op onverwachte dingen. In plaats van vast te houden aan routine, zul je snel moeten kunnen schakelen. Dat ben jij al gewend als je een baantje in de horeca hebt gehad.

Problemen oplossen

Soms kan het erg druk zijn in de horeca. Je zult als medewerker hard moeten doorwerken, snel moeten schakelen en tegelijkertijd de gasten tevreden zien te houden. Sommige gasten hebben speciale wensen met betrekking tot allergieën. Soms kan het wat langer duren voordat gasten hun eten krijgen en hongerige gasten zijn niet altijd even aardig. In de horeca leer je om te gaan met klachten en kritiek. In dit soort situaties leer je om praktische oplossingen te bedenken voor problemen, klachten af te handelen en op een professionele manier te reageren. Het kunnen oplossen van problemen is een belangrijke vaardigheid die je met je bijbaantje ontwikkelt. Want wie in staat is om problemen op te lossen, kan het bedrijf naar een hoger niveau tillen.

Communiceren

In de horeca communiceer je elke dag met gasten en verkoop je een mooi product. Je bouwt aan je communicatieve vaardigheden in een dienstverlenende sector, die later goed van pas kunnen komen. Goed kunnen argumenteren, goed kunnen verkopen, je informatie met passie overbrengen en bondig je voorstel kunnen uitleggen, zijn vaardigheden die ook in de toekomst heel belangrijk zullen zijn.

Multitasken

Met één ding tegelijkertijd bezig zijn, ken je niet als je in de horeca werkt. In de horeca leer je verschillende werkzaamheden tegelijk op te pakken en deze verschillende werkzaamheden goed tegelijk uit te voeren. Niet denken maar doen dus. In de horeca leer je om initiatief te nemen en nieuwe dingen te proberen. Ook dit zal later goed van pas kunnen komen.

Feiten checken

Is de klacht van een gast terecht? Is het verhaal wel waar? In een wereld vol nepnieuws is het belangrijk om kritisch te zijn. Controleer waar je informatie vandaan komt en dubbelcheck het. Ook dit leer je in de horeca.

Ontdekken

Toekomstige, moderne werkgevers houden van nieuwsgierige mensen. Nieuwsgierigheid is, net als verbeeldingskracht, namelijk één van de belangrijkste basisvoorwaarden voor innovatie. In de horeca leer je om out of the box te denken en creatieve en praktische oplossingen voor problemen te bedenken.

Bijbaan via Rent a Butler

Lijkt het je wel wat om naast je studie in de horeca te werken? Meld je dan aan bij Rent a Butler! Je werkt op feesten en partijen, begeleidt events en gaat aan de slag bij zeer uiteenlopende toppers in de horeca. Je kunt je werkagenda geheel naar je eigen zin invullen, zodat je werk binnen je drukke schema past.

Twijfel niet langer maar meld je meteen HIER aan!

Geplaatst door Rent A Butler BV op dinsdag 1 augustus 2017

Carrière, Horeca Rotterdam

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.