BBB Maastricht, dé grootste en meest prestigieuze horecavakbeurs

Werk jij in de horeca in de bediening, achter de bar, als (hulp)kok, of spreekt de horeca je aan? Zie je de internationale sterrenchefs graag eens aan het werk? Ben je benieuwd naar de laatste trends en innovaties op het gebied van food, drinks, products en services? Breng dan een bezoek aan BBB Maastricht: de grootste horecavakbeurs van de Euregio!

Op 9, 10 en 11 oktober openen de vier horecawerelden van BBB Maastricht weer hun deuren en kun je leren van de kennis en ervaring van internationale (sterren) chefs. Het uitgebreide programma bestaat uit workshops, proeverijen, kookwedstrijden en 125 demonstraties.

De vier werelden van BBB Maastricht

De horecabeurs is opgedeeld in vier horecawerelden. In Food Forest wordt Cooking Mania gehouden, dit is een exclusief gedeelte waar kookwedstrijden met aanstormende, talentvolle koks én gerenommeerde chefs plaatsvinden. In Variety Vally, de wereld van innovatieve producten, diensten en andere oplossingen, vind je een Food Court waar je tegen aantrekkelijke prijzen verrassende gerechten kunt nuttigen. In Beverage Beach staat drank centraal: van frisdrank, gezonde smoothies, bier en wijn tot cocktails en sterke distillaten; hier komt alles aan bod. Tot slot is er ook nog Folie Culinaire; alleen toegankelijk voor professionals uit het hogere- en topsegment.

Folie Culinaire biedt een programma met inspirerende masterclasses, kookwedstrijden, exclusieve producten, wijn-spijs-proeverijen en de allernieuwste trends in de gastronomie. Drie dagen lang geven gerenommeerde chefs uit binnen- en buitenland inspirerende kook- en productpresentaties. Je krijgt letterlijk een kijkje in de keuken waar met passie gekookt wordt en waar bijzondere ingrediënten en karaktervolle wijnen je tot een culinair hoogtepunt brengen. Eén van de demonstraties wordt gegeven door Mikael Svenson van restaurant Kontrast in Oslo. Dit jonge, verrassende talent laat biologische en organische producten de hoofdrol spelen in gerechten met een moderne look en twist.

NK Oestersteken

Tijdens horecavakbeurs BBB Maastricht vindt  op 10 oktober ook de finale van het NK Oestersteken plaats. De winnaar van de finale wordt afgevaardigd naar verschillende internationale competities, met als hoogtepunt de World Cup in China. Het NK dat hier gehouden wordt, is de enige officiële wedstijd Oestersteken in Nederland en is inmiddels uitgegroeid tot een wedstijd met grote naamsbekendheid. Super leuk om te bekijken, en je steekt er ook nog wat van op!

*Update 18 oktober 2017: Peter Oreel van De Oesterij in Yerseke mag zich Nederlands kampioen Oestersteken noemen.

Werken in de horeca

Rent a Hostess - oestersteken The Harbour ClubWil je inzicht krijgen in de laatste trends en innovaties op het gebied van food en non-food in het hogere segment? Kom dan naar de horecavakbeurs! De beurs is gratis te bezoeken, je moet je wel even hier registreren.

Zou jij ook aan de slag willen als kok/hulpkok of in de bediening willen werken en ervaring opdoen? Meld je dan aan bij Rent a Butler! Je kunt dan tewerkgesteld worden in top horecagelegenheden zoals The Harbour Club, Bilderberg, Las Palmas, Hotel New York etc. Je kunt ook ingezet worden voor grote evenementen: van bediening tot oestersteken, van hulpchef tot host / hostess.

Actueel, Trends

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.