Bijbaan in de horeca

Is een bijbaan in de horeca iets voor jou?

Steeds meer jongeren kiezen ervoor om hun studie te combineren met een bijbaan. Een bijbaan levert je niet alleen geld op, maar ook werkervaring. En dat is dan weer mooi meegenomen voor op je cv. Veel jongeren kiezen voor een bijbaan in de horeca. Is dat ook iets voor jou?  

Hard werken maar ook gezellig

Als je het aan jongeren met een bijbaan in de horeca vraagt, dan moet je in de horeca absoluut hard kunnen werken. Als het druk is in de zaak, moet je in staat zijn om echt te kunnen knallen. Tegenwoordig draait de horeca weer op volle toeren. Dat maakt dat je je niet hoeft te vervelen maar dat er altijd wel iets is wat je kunt doen. De uurlonen in de horeca zijn niet de hoogste die je met een bijbaantje kunt verdienen, maar als je je werk goed doet, komen er wel nog fooien bij.

Daarbij komt dat het ook wel leuk werk is: het is (meestal) gezellig, je leert veel mensen kennen en je werkt veel met leeftijdsgenoten. Een bijbaan in de horeca is onder jongeren zo populair omdat het goed te combineren valt met de opleiding. Ben je zelf bijvoorbeeld eerder een avond- of nachtmens bent dan een ochtendmens, dan zijn de werktijden in de meeste horecagelegenheden perfect op maat voor jou.

Meer dan alleen werk

Heb je een bijbaantje, dan leer je eigenlijk veel meer dan het werk alleen. Werken in de horeca is sowieso een goede training voor je geheugen. Je moet enkele bestellingen in je hoofd hebben zitten, zodat je nog onthoudt wat je op welke tafel moet brengen. Ook is het goed voor je sociale vaardigheden. Je komt met allerlei verschillende gasten in aanraking. En hoewel de meeste contacten uiteraard in goede harmonie verlopen, leer je ook hoe je met mensen die bijvoorbeeld boos, geërgerd, onbeleefd of dronken zijn, moet omgaan. Verder is horecawerk ook echt teamwork: samen met je collega’s en werkgever zorg je ervoor dat het klanten aan niets ontbreekt. Tijdens je opleiding, maar zeker ook tijdens je bijbaan, leer je verantwoording te nemen. Tot slot is de werkervaring op zich ook weer goed voor later; misschien komen er wel kansen op je af, die je zonder je bijbaantje nooit had gekregen.

Dat je er geld mee verdient, is natuurlijk minstens zo belangrijk. Cijfers van het CBS toonden aan dat ongeveer één miljoen jongeren van 15 tot 27 jaar een bijbaan hebben en dat ze hiermee gemiddeld 8.000 euro per jaar mee bijverdienen. Het is fijn om geld te hebben dat je kunt spenderen aan leuke extraatjes, uitgaan, vakanties… maar ook om bijvoorbeeld al wat te kunnen sparen voor later of om ervoor te zorgen dat je studieschuld aan het eind van je opleiding niet torenhoog is geworden. Kortom je leert de waarde van geld inzien.

Interesse in een bijbaan in de horeca?

De horecasector kampt met ernstig personeelstekort. Lijkt een bijbaan in de horeca je wel wat, dan zijn er meer dan genoeg plaatsen waar je aan de slag kunt. Via Rent a Butler kun je aan het werk bij top horecagelegenheden, events, feesten, festivals, voetbalwedstrijden enz.. Je hoeft nog niet per sé horecaervaring te hebben, want we zorgen dat je in korte tijd over de nodige basiskennis beschikt om volledig te kunnen meedraaien. Indien gewenst, kun je via ons ook nog aanvullende opleidingen, zoals een barista training, oestertraining, cocktailworkshop enz. volgen. Eén van de grote voordelen van via Rent a Butler werken, is dat je helemaal zelf kunt bepalen wanneer en hoeveel je werkt. Als jij jouw ideale werkagenda aan ons doorgeeft, gaan wij vervolgens op zoek naar een project dat in jouw schema past. Hou je van afwisseling? Via ons kun je op verschillende locaties werken. Heb je interesse in een bijbaan in de horeca via Rent a Butler? Meld je aan of neem contact op voor meer informatie.

 

Horeca Rotterdam

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.